Friday, 27 April 2012

:: Love My Mum ::

Lagu Maher Zain untuk mak tersayang..JAMALIAH bt HJ. ABDUL RANI...



I was a little foolish child
Crazy things I used to do
And all the pain I put through
Mama now I'm here for you


For all the times I made you cry
The days I told you lies
Nows it's time for you to rise
For all the thins you sacrificed


Oh if I could turn back time rewind
If I could make it undone
I swear that I would
I would make it up to you


Mum I'm all grown up now
It's a brand new day
I'de like to put a smile on your face every day


Mum I'm all grown up now
And ir's not too late
I'de like to put a smile on your face every day


And now I finally understand
Your famous line
About the day :'d face in time
'Cause now I've got a child of mine


And even though I was so bad
I've learned so much from you
Now I'm trying to do it too
Love my kid the way you do


You know your are the number one for me
You know your are the number one for me
You know your are the number one for me
Oh..number one for me


There's no one in this world that can take your place
Oh..I'm sorry for taking you for granted..ooh
I will use every change I get


To make you smile..whenever I'm around you...
Now I will try to love you like you love me
Only God knows how much you mean to me...

masa kecil mungkin aku sering buat emak ketawa dan menangis...kini aku semakin membesar...tapi adakah lebih kerap membuat emak menagis dari ketawa???..soalan itu menerjah kepala ku ketika terdengar lagu ini yang entah buat ke berapa kali...

Emak, kini k.li dah membesar...k.li dah semakin jauh dari emak..jauh dari mata..harap tidak jauh dari hati...Sungguh k.li mengaku k.li ego kalau nak mengaku k.li rindu emak..tapi saat membuat sesuatu k.li ingat apa yang emak pesan baru nie...
"kalau kita nak marah orang nak kata orang..tengok balik kita macam mana..." tq mak....

p/s : selalu rindu tapi rindu yang tak terucap...

Sunday, 22 April 2012

:: K.Yaya Family's Trip ::

Singgah lagi di Rumah Terbalik..tapi tak masuk pun sebab time nie tak bukak lagi..lagi pun kena sampai Kundasan sama family k.yaya nanti...Best sebab dapat ikut..:) 

Gunung Kinabalu menyapa the Beauties in the morning...me and k.yaya bangun je cari gunung..hahaha

Air Panas Poring...best sangat sebab inilah salah satu tempat yang aku nak pergi kalau dapat peluang jalan-jalan ke Ranau...my dream come true...Tq again all :)

Cameron Highland tak sampai lagi tapi ladang tea di Sabah nie dah berjaya aku jejak...mood : HAPPY at Sabah Tea - Ladang Nalapak

Pengalaman yang best kt Tagal Sg. Moroli Kg. Luanti nie...main, rendam kaki atau mandi dengan ikan...
[tapi k.yaya tengok dari jauh je..hihi...jangan marah sis]

Tamu Kota Belud...ingat lagi tamu Dongongon? haa yg nie kat Kota Belud pulak...daerah yang jauh dari KK...dan masih boleh jumpa etnik-etnik Sabah yang menarik :)

This time yang sangat-sangat aku suka...makan lokan panggang dan minum air kelapa bakar :)

p/s : bila tesyen kerja..aku suka bila keluar dari KK...tapi kita tak boleh lari dari masalah...kita cuma tinggal masalah jer...anyway best sangat :)