Tuesday, 23 October 2012

SHINee - Dazzling Girl



Lowered my head rainy day
The voice I remember who call me
Suddenly like a rainbow
You were smiling
What is this feeling? With no advance notice
From the time I met you
Somewhat troubling in some way
It’s likely to be so
Dazzling girl dazzling love
This is this is love
Dazzling girl dazzling love
This is this is love love
You are such a beauty
You are such a cutie
You are such pretty
You are such lovely
The day we can’t meet rainy day
If I can draw you so happy
Humming melody
I hope it reaches you yeah
This feeling is again come floating
Seems like nobody can stop it
Really troubling what should I do?
It’s likely to be so
Dazzling girl dazzling love
This is this is love
Dazzling girl dazzling love
This is this is love love
Seductive-like glance cool
Can’t afford to just stay still boom boom boom pow
So give me give me give me
You you falling for you now
We after i’m addicited to you crazy
Can’t believe you got me baby baby
So I belong only to you boom boom boom pow
Like (example) far away no one will know
Yours and my world let’s go search for it
Dazzling, dazzling
She’s dazzling, dazzling
Dazzling, dazzling
Dazzling girl dazzling love
This is this is love
Dazzling girl dazzling love
This is this is love love
You are such a beauty
You are such a cutie
You are such pretty
You are such lovely


SHINee - Stand By Me



stand by me...nal jikyeobwajwo ajik srang soetuljiman

neoreul bol surok gibuni johajyeo
nado mollae noraereul bulleo
han songi jangmireul sago sipeojin
ireon nae moseup singihande
nae maeumi neo-ege danneundeutae
i sesangi areumdawo
ireon seolleimeul neodo neukkindamyeon
budi jogeumman gidaryeojwo

Together make it love!
Forever make it your smile!
neoui hwanhan miso gadeukhi
Together make it love!
Forever make it your smile!
ije naesoneul naesoneul jaba
Stand by me nareul barabwajwo ajik sarangeul moreujiman
Stand by me nareul jikyeobwajwo ajik sarange seotungeot gata

neoreul al surok gaseumi tteollyeowa
naneun geujeo utgoman isseo
neoege salmyeosi kiseu haebolkka
jogeum ni mame dagaseolkka
nae maeumi eojjeomyeon sarangilkka
nan ajigeun sujubeunde
ajik hangeoreumdo daga seojimotan
naui sarangeul gidaryeojwo

Together make it love!
Forever make it your smile!
neoui hwanhan miso gadeukhi
Together make it love!
Forever make it your smile!
ije jogeumssik jogeumssik galkke
Stand by me nareul barabwajwo jomdeo gakkawo jigosipeo
Stand by me nareul jikyeobwajwo jomdeo meotjige boigo sipeo

nan cheoeumen mollasseo
nugungal baraboneunge
ajikdo naemam molla
geudaeneun geudaereul saranghae

Together make it love!
Forever make it your smile!
neoui hwanhan miso gadeukhi
Together make it love!
Forever make it your smile!
ije naesoneul naesoneul jaba
Stand by me nareul barabwajwo ajik sarangeul moreujiman
Stand by me nareul jikyeobwajwo ajik sarange seotungeot gata

Friday, 12 October 2012

Barbie Girl


I wanna be Jessica....I want stand by KEY and HeeChul oppa....

hihi aku dengan kegilaan k-Pop sekarang...
Max Changmin from DBSK / TVQX
HeeChul from Super Junior
KEY from SHINee

deabak~ SM Town memang superb sbb boleh training artist diorang jadi Hallyu Idol...siapa yang tak kenal Super Junior? SHINee dan TVXQ mungkin laa tak ramai yang kenal tapi kumpulan-kumpulan ini ada kekuatan sendiri...

SHINee - dance group yang bolenh menyanyikan pelbagai genre...kekuatan vokal Jonghyun, Key dan Onew tak dapat dinafikan...Dancing Machine Teamin,maknae mennarik perhatian ramai noona kerana kecantikkannya...Flaming Charisma Minho memang memukau wanita dengan gaya manlynya...

TVXQ - Hanya tinggal berdua U-Know Yunho,leader dan Max Changmin,maknae mempunyai charm yang sangat tak dapat dinafikan hebatnya...tengok saja gerak tari mereka...sharp dan bertenaga...

p/s : all k-pop singer ~~ fighting

Sunday, 12 August 2012

Happiness - Super Junior


I never once forget about you ~ I only thought of you
but what about you ~ have you forgotten me?
tears fall from my eyes....I feel betrayed!!
I thought of finding you ~ I...I really don't know...in my eyes you are the only one in the world
I don't have anything to say ~ I can't go either
I don't have tears...I don't have feelings
Look at me in front of you ~ me who lives for you alone
The time came for us to meet ~ you're in front of me...crying of nervousness but
I dried your tears ~ then I held your hand...I'm going to rise
And give you whose been with me is happiness

With my eyes...I long for you...
In my heart I found you...I can see the light that brightens me

I can't let go of the eternal happiness
Can you see me? ... call my name ~ I'll be your side
I'll stay...I love you ~ lets be together with you forever
I never once forgot about you ~ I only thought of you
But what about you? ... I only thought of you 
Tears fall from my eyes ~ I feel betrayed

The time came for us to meet ~ you're in front of me...crying of nervousness but
I dried your tears ~ then I held your hand...I'm going to rise
And give you whose been with me is happiness

With my eyes...I long for you...
In my heart I found you...I can see the light that brightens me


I can't let go of the eternal happiness ~ can you see? 
call my name ~ I'll be by your side
I'll stay...I love you ~ lets be together with you forever
The happiness ~ the bluebirds give
Is always near to us


With my eyes...I long for you...
In my heart I found you...I can see the light that brightens me
Call my name! by your side...
I'll stay...I love you ~ lets be together with you forever 


Monday, 6 August 2012

:: Kim Jong Kook ::


Kim Joong Kook dilahirkan pada 25 April 1976. Tinggal di Anyang,Korea Selatan :)
Kim Jong Kook pertama kali memasuki industri muzik bersama kumpulan Turbo pada tahun 1995. Setelah kumpulan ini dibubarkan, Kim Jong Kook menjadi penyanyi solo bermula tahun 2001.
Kim Jong Kook mengeluarkan album "Han Nam Ja (One Man)" untuk karier solonya. Kim Jong Kook lebih terkenal dengan penampilannya dalam program X-Man.
Pada tahun 2005 Kim Jong Kook meningkatkan popularitinya dengan single "Lovable". Sehingga kini lagu ini masih mendapat tempat dihati peminatnya.
Pada 21 Januari 2006 Kim Jong Kook bersama rakan baiknya Jeon Hye Bin dan Im Tea Kyung telah turut serta dalam Thuy Nya dan mengadakan konsert bersama Night 81 di California dan Kim Jong Kook menyampaikan lagu "To Her Man"
Mac 2006 Kim Jong Kook mendaftarkan diri dalam latihan ketenteraan selama 2 tahun. Pada masa yang sama Kim Jong Kook telah menghasilkan albumnya yang keempat. Oleh kerana undang-undang Korea tidak membenarkan wajah artis yang mengikuti latihan ditayangkan maka album tersebut tidak dapat dipromosikan. MV "Saying You Love Me" telah menampilkan Yoon Eun Hye, tetapi watak Kim Jong Kook dilakokan oleh lain :)
Setelah tamat latihan Kim Jong Kook menampilkan diri dalam Familt Outing yang menampilkan Lee Hyori, Park Ye Jin, Kim Soo Roo, Kang Dae Sung (BigBang), Chun Hee dan Jung Shin. Dalam waktu ini Kim Jong Kook telah menghasilkan lagu "Virus Love"
Album kelimanya dikeluarkan pada 27 JAnuari 2009 dengan single "Don't Be Good To Me". Dalam MV "This Is The Person" Park Ye Jin telah membintangi video berkenaan.
Album, "The Elenth Story" merupakan album yang ke sebelas sepanjang kariernya dengan penghasilan 3 MV.
Kini populariti Kim Jong Kook lebih terserlah dengan penglibatan dalam Running Man pada Jun 2010 dengan gelaran "Commander" atau "SpartaKook". Running Man menampilkan Yoo Jae Suk sebagai MC, HaHa, Kang Gary, Ji Suk Jin, Song Ji Hyo, Song Joong Ki, Lee Gwang Soo. Dalam Running Man ini Kim Jong Kook telah mendapat anugerah dalam SBS Entertaiment Award, Best TV Star Award pada 2010 dan Excellent Award 2011 dalam anurah yang sama.

Thursday, 2 August 2012

Kim Jong Kook - Happy Virus

I wonder how I found you
Maybe I lived a kind life
Maybe luck comes once in a while
You're my present
Even swiftly passing by, I only see you
In my head and heart, it's full of you
That smile...just once
I feel as though I'm in clouds
This is love...I confess

Love you...I love you
Remember you...I only remember you
I just see and wish for you...I'm real fool right?
Happy...I'm happy
Thank you for coming to me
While I'm alive...until I stop breathing
I will protect you...I promise

My sight among these many people
It's just for you...you're important
You...you are so beautiful
You are so precious to me
Even today...I will make a pretty memory for you
In this world...ant happiness
It's small compared to our's

They say all love changes
That they hate even meeting or departing
All those feeling melt like the snow
This is love...I confess



Nal misojidge he negyothe naman barabomyon 

yeppun ibsullo saranghanda marhanun noui mosub 
noui nunbid modu sarangsurowo 



Yo uh harujongil ne senggagmanhanunde 
gujo ne senggaguro narul misojidgehe uh 
ne pume angyo nol nege mathgyo hengbogul nukkyo 
ne misomani negasumul balghyo 



Irohge na no hanapuningol 
negyotheman issojwo my girl 
onjekkajina yongwonhi nowana 
akkigo misojidgo saranghamyon doejanha 



Nega saranghanun saram dangshin madjyo 
narul saranghejunun saramdo dangshiningolyo 
nomu kumman gathdago jongmal hengboghadago 
sesang modungol da jundahedo na 
dangshin hana punijyo 



Na hengboghagehe gakkumshig tujongdo burigo 
jagun dathumdo itjiman gu temada 
nege monjo sonnemilmyo hwanhan usumul juji 



I believe in your love 
ne misomani ne gasumul balghyo 
I all must live me 
(yo) make me so sweet love 



Nega saranghanun saram dangshin madjyo 
narul saranghejunun saramdo dangshiningolyo 
nomu kumman gathdago jongmal hengboghadago 
sesang modungol da jundahedo na 
dangshin hana punijyo 



Nan dangshiniranun 
kunakhun sonmurul badatjyo gamsaheyo 
yagsoghejwo yongwonhaji anhado 
oreore gyothe issulgorago 
naman senggaghanun gude maum aljyo 
hangsang gude maumi nemamgwa tokathungolyo 
nomu saranghandago jongmal saranghandago 
sesang kuth nal kaji dangshinmanul na 
saranghejulgoyeyo 



I believe in your love 
hessal gathun gude gyotheso nawa hamke 
I wanna be your love 
nun chorom hayan gude misorul nege 



Nomu saranghandago jongmal saranghandago 
sesang kuthnal kaji dangshinmanul na 
saranghamyo saragado doegetjyo



Saturday, 19 May 2012

:: kerja dan bercakap tanpa henti ::

kerja banyak...cakap banyak....
kerja sikit...cakap banyak...
kerja sikit...cakap sikit...
kerja banyak...cakap sikit...

apa yang aku merepek nie?? aku bukan merungut pasal kerja k...tapi pasai peribadi ketika bekerja :)

Inilah yang menjadi gangguan hidup aku sekarang...KESIBUKKAN MENYIAPKAN KERJA...yer laa sekarang semua orang sibuk...yang disekolah guru-guru sibuk nak key-in markah murid, murid aku pulak sibuk nak berlatih kompang...(tahniah SKPK sebab jadi JOHAN peringkat Daerah), sibuk belajar memang tak pernah habis...yang masih pelatih macam aku nie sibuk dengan assignment lagi...semua orang disekeliling aku sibuk...senang cakap kalu tak pejam mata kerja takkan pernah habis...kerja tak pernah tinggalkan kita...tapi kita selalu tinggal kerja...betul tak??

aku dah beberapa hari sebenarnya sedar yang aku sering merungut bila aku buat kerja...bila aku merungut aku fikir balik, tak ikhlas ke apa yang aku dah buat? haa pernah tak korang berfikir macam aku fikir??

aku bukan laa baik sangat kalau nak bercakap banyak...tapi ini aku cakap tentang apa yang aku rasakan dan apa yang aku fikirkan...aku tengok balik diri aku nie...buat kerje banyak ke...cakap yang banyak??

yes...sebagai manusia kita selalu rancang nak buat yang terbaik..nak buat itu nak buat ini...tapi sedar tak dalam kita rancang tu kita mesti sebut "kalau" ataupun "nanti"...makna kata disini, kita mengharapkan kita akan buat semua tu dan make it real...tapi kita buat ke??

bila aku berfikir macam nie aku mula merancang untuk kurangkan bercakap, kalaupun aku inginkan sesuatu tu biar aku buat dulu dan cadangkan bersama kalau perlu...baru aku canangkan apa yang aku nak...huhuhu harap bolehlah jadi kenyataan apa yang aku fikirkan nie...

kalau nak bercakap banyak, biarlah sumbangkan idea yang dapat meningkatkan mutu kerja kita...sejak buat assignment nilai dan etika kerja penjawat awam ni banyak bagi aku kesedaran melakukan kerja dengan tanggungjawab dan berdedikasi...kalau boleh elakkan dari bangga diri dan riak...janganlah bercakap yang sia-sia...lagipun masa BIG dulu ada pensyarah aku cakap, manusia nie kalau bab cari yang salah laju je tapi kalau nak minta betulkan salah tak ada pun...paling penting biarlah kerja kita tu menyumbang kepada pembangunan Islam...kita diakhir zaman kan...

kenapa dengan ayat last tu?? dalam pepatah ada mengatakan "bila bekerja,kerjalah seperti kamu akan hidup selamanya didunia, dan bila beribadah, beribadahlah seakan-akan kamu akan mati esok hari" makanya ambillah nilai murni disini. Jadikan kerja kita satu ibadah agar Allah berkati rezeki halal kita..InshaAllah



p/s : biar kerja banyak...asal cakap kurang :)

Sunday, 13 May 2012

:: Video Dosa ::



" Dakwah orang muda..." 

ada satu msg tersirat dalam video nie yang aku paham..kadang-kadang kita tau tapi kita buat tak tau...dan kadang-kadang kita tak tau pun tapi buat macam kita tau...:) 


kita semua jahil...jangan ada rasa riak kalau kita tau lebih dari orang...

Friday, 27 April 2012

:: Love My Mum ::

Lagu Maher Zain untuk mak tersayang..JAMALIAH bt HJ. ABDUL RANI...



I was a little foolish child
Crazy things I used to do
And all the pain I put through
Mama now I'm here for you


For all the times I made you cry
The days I told you lies
Nows it's time for you to rise
For all the thins you sacrificed


Oh if I could turn back time rewind
If I could make it undone
I swear that I would
I would make it up to you


Mum I'm all grown up now
It's a brand new day
I'de like to put a smile on your face every day


Mum I'm all grown up now
And ir's not too late
I'de like to put a smile on your face every day


And now I finally understand
Your famous line
About the day :'d face in time
'Cause now I've got a child of mine


And even though I was so bad
I've learned so much from you
Now I'm trying to do it too
Love my kid the way you do


You know your are the number one for me
You know your are the number one for me
You know your are the number one for me
Oh..number one for me


There's no one in this world that can take your place
Oh..I'm sorry for taking you for granted..ooh
I will use every change I get


To make you smile..whenever I'm around you...
Now I will try to love you like you love me
Only God knows how much you mean to me...

masa kecil mungkin aku sering buat emak ketawa dan menangis...kini aku semakin membesar...tapi adakah lebih kerap membuat emak menagis dari ketawa???..soalan itu menerjah kepala ku ketika terdengar lagu ini yang entah buat ke berapa kali...

Emak, kini k.li dah membesar...k.li dah semakin jauh dari emak..jauh dari mata..harap tidak jauh dari hati...Sungguh k.li mengaku k.li ego kalau nak mengaku k.li rindu emak..tapi saat membuat sesuatu k.li ingat apa yang emak pesan baru nie...
"kalau kita nak marah orang nak kata orang..tengok balik kita macam mana..." tq mak....

p/s : selalu rindu tapi rindu yang tak terucap...

Sunday, 22 April 2012

:: K.Yaya Family's Trip ::

Singgah lagi di Rumah Terbalik..tapi tak masuk pun sebab time nie tak bukak lagi..lagi pun kena sampai Kundasan sama family k.yaya nanti...Best sebab dapat ikut..:) 

Gunung Kinabalu menyapa the Beauties in the morning...me and k.yaya bangun je cari gunung..hahaha

Air Panas Poring...best sangat sebab inilah salah satu tempat yang aku nak pergi kalau dapat peluang jalan-jalan ke Ranau...my dream come true...Tq again all :)

Cameron Highland tak sampai lagi tapi ladang tea di Sabah nie dah berjaya aku jejak...mood : HAPPY at Sabah Tea - Ladang Nalapak

Pengalaman yang best kt Tagal Sg. Moroli Kg. Luanti nie...main, rendam kaki atau mandi dengan ikan...
[tapi k.yaya tengok dari jauh je..hihi...jangan marah sis]

Tamu Kota Belud...ingat lagi tamu Dongongon? haa yg nie kat Kota Belud pulak...daerah yang jauh dari KK...dan masih boleh jumpa etnik-etnik Sabah yang menarik :)

This time yang sangat-sangat aku suka...makan lokan panggang dan minum air kelapa bakar :)

p/s : bila tesyen kerja..aku suka bila keluar dari KK...tapi kita tak boleh lari dari masalah...kita cuma tinggal masalah jer...anyway best sangat :)

Saturday, 17 March 2012

:: Cuti Sekolah ::

>> Cuti sekolah dah mula tapi dah nak habis dah pun nie...masih tinggal beberapa detik sebelum ianya berakhir...
plannya cuti nie nak settlekan jurnal dan segala benda yang nak kena touch up untuk praktikum nie..tapi kalau dah namanya cuti takkan nak kerja jugak kan...so aku pun mengambil peluang yang ada untuk berjalan-jalan bersama k.Yaya dan Mus...yeah...I have a best holiday in Sabah...maklumlah kan....orang balik Kedah tapi aku tak...

sebenarnya idea dan keinginan nak bercuti nie lepas kami outing tengok wayang "Cinta Kura-kura" di 1Borneo
tq k.Yaya yang sanggup tekan minyak sebab kejar tiket wayang..hihihi

lepas tu mula merancang aktiviti yang best jugak laa bersama Mus...kami pergi ke Rumah Terbalik di Tamparuli...untung kalau bawak kad matrik hari tu..huhu
Harga Tiket : Dewasa : RM10 (warganegara - show IC)
Kanak-kanak : RM 5 
Student : RM 5 (show kad matrik)

haa mula dah cuti sekolah...apa lagi...outing laa kami...
jalan-jalan bawak Danny,k.Aten n K.yaya....jalan-jalan diSuria Sabah
sedapnya cream brulee....hurmm melting in mouth :P kalau nak try p laa makan di Le Safran
lepas jiwa kacau di Bowling :) enjoy....

Dae datang dari Kudat...aku ajak k.Yaya pergi zoo...ajak Mus sekali...sama kawan dia Zam..
Lok Kawi Wildlife Park
Harga tiket : Dewasa - RM10 (Warganegara)
RM 20 (Bukan Warganegara)
Bawah 18 tahun : RM 5 (Warganegara)
RM10 (Bukan Warganegara)
Atas 60 Tahun : Free (Warganegara)
OKU : Free (Warganegara)

Dah penat berjalan destinasi seterusnya ialah makan...kami menuju ke Fullhouse,Suria Sabah.
tempat yang best untuk bersantai dan makan...decoration menarik dan makanan sedap paling penting harga berpatutan...lepas nie ada laa port baru nak makan sambil lepak...
walaupun restoran nie dalam shopping mall tapi decoration dan konsepnya membuatkan kita berada di tempat yang lain yang menenangkan...try laa datang sini :)

haa kalau sebelum nie tempat yang dituju di tengah bandar...pagi nie aku melangkah ke sebuah pekan kecil...kami meneroka Tamu Dongongan...tamu atau dikenali sebagai pasar tani atan nat...ia dibuka 2 hari iaitu Khamis dan Jumaat...besar dan banyak peniaga disini....Dirasmikan oleh YAB Datuk Joseph Pairin pada  16 Mei 1993...tahun depan 10 tahun laa tapak tamu nie...best...antara yang menarik ialah gerai menjual aksesori pakaian Kadazan...haa saiap tugu tu?? Itulah Datuk Peter Mojuntin.

haa pemandangan yang indah nie adalah tempat yang sangat hampir dengan kediaman aku sekarang...iaitu di puncak Bukit Vor. Disini terletaknya Balai Cerap untuk melihat anak bulan atau gerhana...kalau masa nak tengok anak bulan Ramadhan, ramai laa orang...kalau ada peluang nak jugak laa sekali masuk balai cerap nie...dapat peluang belajar Falak sikit..sijil pun dapat...


p/s : harap sangat ada peluang daki Gunung Kinabalu dan pergi Simpang Mengayau...

Tuesday, 6 March 2012

:: Aku ::




Cinta yang berlandaskan Keridhoan-NYA..
Cinta yang mengharapkan Surga dari-NYA..
Cinta yang akan membawa keberkahan dan kebahagiaan dalam hidup..
Aku berharap kelak di Perbatasan Waktu..
Aku dipertemukan oleh insan pilihan-MU..

Seseorang yang hatinya terpaut pada-MU..
Seseorang yang mengikuti jejak Rasul-MU..
Seseorang yang mempedomani kitab-MU..
Seseorang yang akan menerima kekuranganku..
Yang akan membimbing hidupku..yang akan melengkapi hari-hariku..
Yang akan menahkodai bahtera cintaku..
Yang Mencintaiku tanpa menuntut kesempurnaan dariku..

Aku ingin mencintainya secara sederhana..tanpa menyusahkannya..
Tanpa membebaninya..aku berharap dia juga mencintaiku secara sederhana..
Sesederhana aku mencintainya..biarlah saat ini aku menyemai cinta bersama-MU..
Menyemai Kerinduan akan Wajah-MU..
Sebelum bertemu dengannya diPerbatasan Waktu

Sunday, 5 February 2012

Hati Ini by Tasha Manshahar

Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia
Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nantikan kamu…
Sayangku..Jangan kau persoalkan siapa dihatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu..


mood : sangat rindu...

pesan k.yaya ~ got to have extra patience if u want to become the one. mesti banyak sabar, toleransi.. arasso??



Monday, 30 January 2012

:: Praktikum ::


habis cuti aku mengadap semua benda-benda alah nie..macam-macam jadi...tu belum masuk soft board yang tak tau laa nak buat apa lagi lepas nie...

ingat senang je nak praktikum nie...tapi rupanya-rupanya banyak kena buat...tu laa masa ada dulu ambil lewa je....hahahaha karma~(sambil layan AJL 26)

rasanya nak menulis rancangan pengajaran harian lepas ni baru laa merasa sakitnya...nak mikirkan set induksi...adess terngadah laa kawe weh....huhuhu

haa nie laa antara situasi dimana port aku menghadap dan memprint segala apa ntah...

tu dia....penuh meja...tak cukup satu meja..atas printer pun penuh..hahaha

selesai make over aku punya fail persediaan mengajar dan portfolio praktikum....berpinor mata aku...:)

here is it....aku punya simple portfolio fail @_@

aku miss simple...macam tu laa jugak aku punya fail persediaan mengajar ^__^


time nie aku tak tulis lagi rancangan persediaan mengajar harian sebab yang dah siap kat sekolah..nak tulis takut nanti tak tally...(alasan baik der...huhu)

Saturday, 28 January 2012

:: Ayat Kursi ::

:


Ayat Kursi ( surah al-Baqara ayat 255)


Dibaca ketika :


> hendak keluar : 70000 malaikat akan menjagamu dari semua sisi...


> hendak masuk rumah : kemiskinan tidak mengikut kamu masuk ke dalam rumah...


> selesai berwudhuk : darjatmu akan diangkat 70 tingkat...


> hendak tidur : malaikat memelihara kamu dari saat mata terpejam hingga ke pagi...


> setelah selesai solat : maka jarak kamu ke syurga hanyalah kematian...






Wednesday, 18 January 2012

Lagu Tema HIMPUN - Selamatkan Akidah [HD]



Ayuh kita bersama satu hati suara..
Meluahkan rasa gundah dijiwa..
Gejala melanda aqidah umat dicabar..
Marilah kita pertahankannya...

Bersatu suara dan satu usahan..
Berganding tangan menggapai cita..
Tiada mustahil jika umatnya terus bersama..
Dengan keizinan Allah yang Maha Esa...

Andainya warga bersatu kan gentar seteru..
Angin sengketa pun takkan mampu bertiup..
Keimanan yang utuh..tidakkan mudah runtuh..
Biarpun dihasut musuh-musuh agama

Mantap aqidah..kukuh agama..
Perkasa ummah..teguh agama..
Tak kira warna kulit dan bangsa..
Erti bersaudara...

Marilah kita bersama zahirkan rasa keprihatinan..
Dalam usaha selamatkan aqidah umat...

Lagu : Isman Hijjaz
Lirik : Atie

:: Cinta ::

Cinta adalah kekuatan yang mampu;
   mengubah duri menjadi mawar,
   mengubah cuka menjadi anggur,
   mengubah sedih menjadi riang,
   mengubah sendu menjadi tawa,
   mengubah musibah menjadi muhibbah...
Ini kerna cinta adalah penawar dan rasa yang paling indah dari Allah....

Cinta bukan mengajar kita lemah tetapi membentuk kita agar selalu kuat semangat kerana pengalaman dalam lukanya bercinta membentuk diri kita yang baru...pernahkah anda berfikir,walaupun sekali anda putus cinta..luka kerana cinta tetapi dalam tak sedar anda memulihkan diri dan bangun dengan sendiri kerana ujian cinta itu menjadi kekuatan untuk anda...


Pernahkah anda berfikir bahawasanya cinta menyapa sesiapa saja...secara ringkasnya kita nilai cinta Nabi Adam dan Hawa yang dikurniakan Allah..Walau bertahun berpisah bila bertemu kemabali cinta lama tak mustahil lagi cinta itu hadir menyapa lagi...kalau dilihat sendiri banyak kisah cinta tercoret..banyak warna warninya...memanga indah walaupun ada warna hitam dipalit.

Dari saat kita didalam perut ibu lagi rasa cinta disemai...Allah berpesan kepada si anak andai dia melihat dunia nanti,sayangi dan cintailah ibu mu...Saat keluar dari rahim,berada dalam pelukan ibu sudah terasa hangatnya kasih cinta si ibu...Ayah datang mengalun azan,terasa cintanya ayah pada zuriatnya...Cinta tak mengenal siapa.

Saat membesar...melihat itu melihat ini...semua kemahuan dituruti ibu bapa dengan penuh ikhlas hati agar si anak gembira...Cintanya ibu bapa teradap anak tak mengira jerih perih berusaha mencari rezeki agar sianak besar sempurna...Cinta tak mengenal apa...

Kalau direnung lautan luas,mengarang lembaran cinta dengan berdakwatkan air laut manakan habis ceritera cinta. Lembaran yang penuh cerita yang takkan habis kerna cinta terbesar dan selamanya adalah cinta kita kepada Allah s.w.t...